Bomeninspectie 2024

Gepubliceerd: 17-6-2024

Maar liefst 6000 Haaksbergse bomen worden de komende tijd aan een inspectie onderworpen. Het gaat om bomen in de Pas, de Veldmaat en het buitengebied van Honesch, Langelo en Stepelo. Gekeken wordt hoe de bomen eraan toe zijn en waar er gesnoeid moet worden. Deze controle helpt de bomen mooi, gezond én veilig te houden.

De gemeente Haaksbergen is de trotse bezitter van maar liefst 20.000 bomen en is verplicht deze regelmatig te laten inspecteren. Elke gemeentelijke boom wordt eens per drie jaar gecontroleerd. Een aantal bijzondere oude bomen en een groep minder vitale bomen krijgt zelfs jaarlijks een inspectie.

Snoeien

Een deskundige voert de inspectie in opdracht van de gemeente uit. Naar verwachting duurt de controle tot begin augustus. Daarna starten de snoeiwerkzaamheden. Die lopen tot zeker in het voorjaar door.

Meldingen

Regelmatig krijgen de gemeente en Twente Milieu meldingen van bewoners over bomen en hun onderhoud. Deze reacties helpen bomen vitaal en de omgeving veilig te houden. Inwoners met algemene vragen over het bomenonderhoud of de planning kunnen bellen naar Twente Milieu via 0900 – 852 01 11. Specifieke klachten over bomen kunnen doorgegeven worden via ‘Meldingen doorgeven’ op haaksbergen.nl of via de app ‘Mijn Gemeente’.

Meer nieuws

  • Spreekuur Natura 2000

    1-7-2024

    Provincie Overijssel nodigt u uit voor het Natura 2000-spreekuur....

  • Rondleidingen Waarveld

    27-6-2024

    Deze zomer worden weer rondleidingen op Het Waarveld gegeven....

  • Kracht van samen

    26-6-2024

    Bijeenkomsten over behoud van leefbare samenleving op 2, 3 en 4 juli....

Nieuws overzicht